Een plasma lift behandeling is een veilige en effectieve methode voor non-invasieve microchirurgie ter behandeling van medische en cosmetische indicaties. Het apparaat dat ik in mijn salon gebruik is een plasma pen en het werkt op basis van plasma-energie. Plasma ontstaat als gevolg van geïoniseerde gasmoleculen. Er ontstaat een kleine geladen plasma-straal, zonder dat er direct contact is met de huid. Als reactie op deze plasma-straal trekt de huid vrijwel direct samen waardoor er een liftend effect ontstaat. 

Een behandeling met plasma heeft een positief effect op de langere termijn omdat het indirect zorgt voor stimulatie op de diepere huidlagen. Dit stimuleert de aanmaak van nieuw collageen en elastine vezels. Hierdoor krijgen de behandelde zones een extra boost in hun stevigheid en volume. Tevens kunnen huid oneffenheden met deze behandelmethode worden verwijderd. Ook is het mogelijk om uw lippen subtiel te liften zonder de welbekende " duckface " te krijgen. Het effect van de plasma lift houdt (met een gezonde levensstijl en verzorging van de huid) wel 2 tot 6 jaar aan! Het huidverouderingsproces kan niet tegen gehouden worden maar op deze wijze wel vertraagd worden. Er ontstaat een zachte en gladde huid op het behandelde gebied.

De behandeling zelf bestaat uit een serie puntsgewijze aanrakingen met de plasma-straal. Met de gepatenteerde ‘gelijkstroom plasma-techniek’ is het mogelijk om dots (puntjes) van slechts 0,1 mm te produceren. Hierdoor is alle energie op één punt gefocust en wordt een diepte bereikt van 0,2 tot 0,4 mm. Dit resulteert in samentrekken van de huid, wat een liftend effect geeft. 

Na de behandeling is het behandelgebied rood en kan er lichte zwelling (met name bij behandeling van de oogleden) ontstaan. Dit kan enkele dagen aanhouden. Daarnaast zijn er direct na behandeling kleine korstjes zichtbaar, die er na 5-7 dagen vanzelf af zullen vallen. Onder de korstjes ontstaat een nieuwe jonge huid.

Na de behandeling krijgt u een klein potje sunscreen met SPH 50 mee en deze moet u minimaal 6 weken blijven insmeren. Daarna mag u direct naar huis en kunt u uw dagelijkse bezigheden hervatten. In veel gevallen is één behandeling al voldoende, echter is dit afhankelijk van uw wensen en conditie van uw huid.

 

Bij onvoldoende bescherming van de behandelde huid bestaat namelijk de kans op blijvende pigmentatie van de huid.

De eerste 5 uur na de behandeling mag u niet intensief sporten, zwemmen, de huid koelen of weken.

De eerste week niet in de sauna of infrarood.

De eerste 4 weken na de behandeling mag u niet in de zon of onder de zonnebank.

Na 12 weken is het eindresultaat bereikt. In veel gevallen is één behandeling al voldoende, echter is dit afhankelijk van uw wensen en uw indicatie. Een Plasma lift behandeling is een non-invasieve behandeling, waardoor de herstelperiode kort is.

De behandeling is geschikt voor mannen en vrouwen boven de 18 jaar. In een aantal gevallen mag de behandeling niet worden uitgevoerd, onder meer:

Mensen met Pacemaker, Holter bloeddruk monitorsysteem of ECG.

Mensen met andere geïmplanteerde elektrische apparaten.

Epilepsie patiënten.

Tijdens zwangerschap.

Mensen met metalen implantaten in het behandelgebied.

Kanker.

Donkere (Negroide) huid.

 

Waarvoor helpt de Plasma lift?

• Ooglidcorrectie (boven en onderoogleden).

• Huidveroudering, zoals rimpels en fijne lijntjes (o.a. rokerslijntjes en kraaienpootjes).
• Huidverslapping.

• Pigmentvlekken/ouderdomsvlekken.
• Steelwratjes (fibroom/huiduitstulping).
• Lipvergroting/liplift.
• Angiomen (kersenwratjes).

Bij "foto's" staan enkele voorbeelden van diverse behandelingen die ik met de Plasma pen uitgevoerd heb.