Plasma lift, een huidverjongende behandeling zonder snijden of injecteren.

 

Een Plasma lift behandeling is een veilige en effectieve methode voor non-invasieve microchirurgie ter behandeling van medische en cosmetische indicaties. Het apparaat dat ik hiervoor gebruik is een plasma pen en het werkt op basis van plasma-energie.  Wanneer het puntje van de plasma pen boven de huid wordt gehouden, ontstaat er een kleine straal met geladen deeltjes, die vervolgens de huid raakt. Het is te vergelijken met het ontstaan van een bliksemschicht, maar dan zeer klein en gecontroleerd. Wanneer de huid wordt geraakt door de plasmastraal, verdampen kleine stukjes van de bovenste huidlaag. Hierdoor zullen de huidvezels zich samentrekken en zal er een liftend effect ontstaan. Tevens kunnen huid oneffenheden met deze behandelmethode worden verwijderd. Ook is het mogelijk om uw lippen subtiel te liften zonder de welbekende " duckface " te krijgen. Het effect van de Plasma lift houdt (met een gezonde levensstijl en verzorging van de huid) wel 2 tot 6 jaar aan! Het huidverouderingsproces kan niet tegen gehouden worden maar op deze wijze wel vertraagd worden. Er ontstaat een zachte en gladde huid op het behandelde gebied.

 

Waarvoor helpt de Plasma lift (Plexr)

• Ooglidcorrecties en wallen

• Huidveroudering, zoals rimpels en fijne lijntjes (o.a. rokerslijntjes en kraaienpootjes)
• Huidverslapping
• Acne en acnelittekens

• Moedervlekken (naevus) en ouderdomsvlekken
• Steelwratjes (fibroom / huiduitstulping)
• Lipvergroting
• Angiomen (kersenwratjes)
• Littekens en keloïd
• Striemen (striae)

 

Een alternatief voor een chirurgische ooglidcorrectie

Hangende oogleden veroorzaken vaak een vermoeide uitstraling, waardoor het cosmetisch erg storend kan zijn. Het is een veelvoorkomend probleem, dat tot op heden, veelal operatief wordt opgelost. Echter is de drempel voor operatieve ingrepen vaak hoog. Daarom biedt ik nu een niet-operatieve ooglidcorrectie aan middels de Plasma lift. Direct na deze behandeling zal de huid al wat strakker zijn en gezien daarnaast ook de collageen en elastine productie in de huid wordt gestimuleerd, zal het resultaat zich tot drie maanden na de behandeling nog verbeteren.

 

Hoe gaat de behandeling in zijn werk

Er vindt altijd eerst een vrijblijvend en kosteloos consult plaats waarbij uw gezondheid, uw wensen, de behandelmogelijkheden en de te verwachten resultaten worden besproken. Voor aanvang van de behandeling wordt er een verdovende crème aangebracht, zodat u vrijwel niks zult voelen van de behandeling. De behandeling zelf bestaat uit een serie puntsgewijze aanrakingen met de plasma straal. Door de kleine puntsgewijze aanrakingen kan er zeer precies worden gewerkt, waardoor de behandeling nauwkeurig op iedere persoon en iedere indicatie kan worden aangepast.

 

Na de behandeling

Een Plasma lift behandeling is een non-invasieve behandeling, waardoor de herstelperiode kort is. Na de behandeling is het behandelgebied rood en kan er lichte zwelling (met name bij behandeling van de oogleden) ontstaan. Dit kan enkele dagen aanhouden. Daarnaast zijn er direct na behandeling kleine korstjes zichtbaar, die er na 5-7 dagen vanzelf af zullen vallen. Nadat u behandeld bent, adviseer ik u een sunblock speciaal voor het gelaat met SPF 50 erin. Na de behandeling krijgt u hier een klein potje van mee, grotere tubes inclusief een teint zijn verkrijgbaar in mijn salon en deze moet u minimaal 6 weken blijven insmeren. Hierna mag u direct naar huis en kunt u uw dagelijkse bezigheden hervatten. In veel gevallen is één behandeling al voldoende, echter is dit afhankelijk van uw wensen en uw indicatie.

 

*Er zijn een aantal contra-indicaties voor mensen met een slechte gezondheid en of met een donkere huidkleur. Dit omdat een donkere huid meer pigment bevat dan de blanke huid. De gezondheid wordt dmv een gezondheidsverklaring met je besproken, houdt rekening met het feit dat als de gezondheid niet optimaal is, de behandeling niet uitgevoerd kan worden.

(Vergroting van de bovenlip d.m.v. de lipfliptechniek met de Plasma pen. De korstjes vallen na 5 dagen van de huid en er is direct resultaat).