Een plasma lift behandeling is een veilige en effectieve methode voor non-invasieve microchirurgie ter behandeling van cosmetische indicaties. Het apparaat dat ik in mijn salon gebruik is een plasma pen en het werkt op basis van plasma-energie. Plasma ontstaat als gevolg van geïoniseerde gasmoleculen. Er ontstaat een kleine geladen plasma-straal, zonder dat er direct contact is met de huid. Als reactie op deze plasma-straal trekt de huid vrijwel direct samen waardoor er een liftend effect ontstaat. 

Een behandeling met plasma heeft een positief effect op de langere termijn omdat het indirect zorgt voor stimulatie op de diepere huidlagen. Dit stimuleert de aanmaak van nieuw collageen en elastine vezels. Hierdoor krijgen de behandelde zones een extra boost in hun stevigheid en volume. Het effect van de plasma lift houdt (met een gezonde levensstijl en verzorging van de huid) wel 2 tot 6 jaar aan! Het huidverouderingsproces kan niet tegen gehouden worden maar op deze wijze wel vertraagd worden. 

De behandeling zelf bestaat uit een serie puntsgewijze aanrakingen met de plasma-straal. Met de gepatenteerde ‘gelijkstroom plasma-techniek’ is het mogelijk om dots (puntjes) van slechts 0,1 mm te produceren. Hierdoor is alle energie op één punt gefocust en wordt een diepte bereikt van 0,2 tot 0,4 mm. Dit resulteert in samentrekken van de huid, wat een liftend effect geeft. 

Na de behandeling is het behandelgebied rood en kan er lichte zwelling (met name bij behandeling van de oogleden) ontstaan. Dit kan enkele dagen aanhouden. Daarnaast zijn er direct na behandeling kleine korstjes zichtbaar, die er na 5-7 dagen vanzelf af zullen vallen. Onder de korstjes ontstaat een nieuwe jonge huid. Nooit aan de korstjes krabben of manipuleren, zo kunnen er littekens ontstaan!

Na de behandeling krijgt u een klein potje sunscreen met SPF 50 mee en deze moet u minimaal 6 weken blijven insmeren. Daarna mag u direct naar huis en kunt u uw dagelijkse bezigheden hervatten. In veel gevallen is één behandeling al voldoende, echter is dit afhankelijk van uw wensen en conditie van uw huid.

 

Bij onvoldoende bescherming van de behandelde huid bestaat namelijk de kans op blijvende pigmentatie van de huid.

De eerste 5 uur na de behandeling mag u niet intensief sporten, zwemmen, de huid koelen of weken.

Ga 2 weken na de behandeling niet in de sauna of infrarood.

De eerste 6 weken na de behandeling mag u niet in de zon of onder de zonnebank.

Houd het behandelde gebied schoon en droog, gebruik lauw water om te huid te reinigen. 

Dek het gebied niet af met pleisters en neem contact op als de huid heet wordt of pus uitscheidt.

Make-up mag pas aangebracht worden als er geen korstjes meer aanwezig zijn.

 

Na 12 weken is het eindresultaat bereikt. In veel gevallen is één behandeling al voldoende, echter is dit afhankelijk van uw wensen en uw indicatie. Een Plasma lift behandeling is een non-invasieve behandeling, waardoor de herstelperiode kort is.

De behandeling is geschikt voor mannen en vrouwen boven de 18 jaar. In een aantal gevallen mag de behandeling niet worden uitgevoerd, onder meer:

Mensen met Pacemaker, Holter bloeddruk monitorsysteem of ECG.

Mensen met andere geïmplanteerde elektrische apparaten.

Epilepsie patiënten.

Tijdens zwangerschap.

Mensen met metalen implantaten in het behandelgebied.

Kanker.

Donkere (Negroide) huid.

 

* Vooraf de behandeling ontvangt u per e-mail een digitaal intakeformulier.

Direct na de behandeling zie je een liftend effect en wordt het ooglid zichtbaar. Een zwelling ontstaat vaak na de ooglid lift, deze kan een paar dagen aanhouden en zakt vanzelf weer af. De korstjes vallen binnen 7 dagen van de huid. De huid zal 12 weken na de behandeling nog verder verstrakken. 

Direct na de behandeling is de rimpel al strakker getrokken. De korstjes vallen binnen 7 dagen vanzelf van de huid. De huid zal 12 weken na de behandeling nog verder verstrakken. 

Het resultaat 12 weken na de eerste behandeling.